Het Schrijverschap

○ Serie tekst en beeld, 2012 – heden
○ Werk uit deze serie verscheen in: De Standaard, NRC Handelsblad, Het Parool, Awater, Poëziekrant en de Internet Gids

In de serie Het schrijverschap proberen Hester van Hasselt en Bianca Sistermans vat te krijgen op het magische proces van schrijven. Het is een langlopend autonoom project, aangedreven door hun gedeelde fascinatie voor het creatieve proces.

Na een periode van inlezen in het oeuvre van de schrijver, zetten Sistermans en Van Hasselt een gezamenlijk plan uit en wordt er een invalshoek of insteek gekozen. Vervolgens werken ze los van elkaar, waarbij de schrijver op twee verschillende momenten wordt geïnterviewd en geportretteerd. De teksten hebben een vorm van openheid. De portretten tonen de schrijver in zijn werk, woon- of denkruimte. Het ontstane materiaal wordt in nauwe samenwerking bij elkaar gebracht, waarbij gedachten en zienswijzen over en weer worden uitgewisseld. Het leidt tot portretten waarin tekst en beeld elkaar versterken, en die telkens de diepte in gaan.

De serie Het schrijverschap omhelst portretten van o.a. K. Schippers, Maarten van der Graaff, Antjie Krog, Mustafa Stitou, Marcel Möring en Remco Campert, en thematische drieluiken als: De ultieme vorm van lezen – over het vertalen van poëzie, Hoe je over een nijlpaard struikelt- over het schrijven van poëzie voor kinderen, en Taal als houvast- over hoe drie jonge dichters de wereld waarnemen en dat omzetten in poëzie.